logo1
kabeljauw

Nieuws

test1 test2 test3 test1 test2 test3 test3

Vistival in andere handen!

Het Vistival, dit jaar op 18 juli, is al jaren een groot succes. Het culinaire festijn op het Haventerrein staat geheel in het teken van vis die in Den Oever wordt aangeland door de vissermannen. Met kleine gerechten wordt aan het grote publiek bekend gemaakt hoe lekker en gezond een oer-Hollands visje is. De gerechten worden voor een klein bedrag aan de man gebracht en met de opbrengsten worden lokale goede doelen ondersteund. Daarnaast is in de visafslag een visvoeltafel, kan er gekeken worden in aquaria en worden rondvaarten georganiseerd. Ondernemers uit de buurt presenteren hun waar ook in de vele marktkraampjes. De dag wordt omlijst door muziek van diverse koren. 

 

Voorheen werd het festival door de Stichting VIStival georganiseerd, maar door wijzigingen in het bestuur werd het verstandig geacht om de organisatie onder te brengen bij het Vispromotiefonds. Met de slogan Den Oever, Hoofdstad van de ZeeVerse Vis! wordt Den Oever in het hele land op de kaart gezet als walhalla voor de visliefhebber. Met flyers, campagnes en evenementen als het VIStival wordt zo een breed publiek naar Den Oever getrokken. 

De leden van het Vispromotiefonds komen maandelijks bij elkaar en zijn van plan ook dit jaar het VIStival weer tot een groot succes te maken. Het Vispromotiefonds bestaat uit de ZeeVerse Vismarkt, Viscentre en -kiosk 't Wad, café Tante Pietje, Viskiosk Havenzicht, Han Ypma van de WR244, Vis Via Vrienden, De Groot Recreatie, restaurant De Basalt, Vers uit Zee (WR181), de Visafslag Hollands Noorden, de PO Wieringen en een afvaardiging van de Flora- en Visserijdagen.

Voor de markt tijdens het Vistvival zijn overigens nog enkele kramen beschikbaar. Eenieder die zijn waar wil verkopen tijdens het drukbezochte evenement, kan e-mailen naar: info@vistival.nl