logo1
kabeljauw

Nieuws

test1 test2 test3 test1 test2 test3 test3

Nieuws

Viscentre 't Wad is vernieuwd!

DEN OEVER - Wie binnenkomt in het geheel vernieuwde Viscentre 't Wad kijkt zijn ogen uit. Nieuwe vitrines, nieuwe pannen, nieuwe vloeren, nieuwe stoelen. Werkelijk álles is vervangen, maar de succesformule blijft hetzelfde.


Flora- en Visserijdagen in teken van de Oeverse garnaal

De Flora- en Visserijdagen in Den Oever staan weer voor de deur. Van 21 tot en met 25 augustus bruist het pittoreske vissersdorpje, dat tegenwoordig als 'Hoofdstad van de ZeeVerse Vis' bekend staat.


Datum VIStival 2015 bekend

Datum VIStival 2015 is bekend.

Voor de 6e keer wordt het VIStival georganiseerd.
Zaterdag 18 juli 2015 van 10:00 tot 18:00 uur bent u van harte welkom op het haventerrein van Den Oever.

 Zaterdag: leren garnalenpellen en vis fileren!

DEN OEVER - Heeft u zaterdag een paar uurtjes over? Dan in de Hoofdstad van de Zeeverse Vis, op de wekelijkse vismarkt, een cursus vis fileren of garnalenpellen worden gevolgd!


Flora- en Visserijdagen: Vis, varen en feesten

DEN OEVER - De Flora- en Visserijdagen in Den Oever beloven ook dit jaar weer een waar spektakel te worden. Van 29 augustus tot en met 2 september bruist het pittoreske vissersdorpje aan de kop van de Afsluitdijk. Een ware beleving te worden voor jong en oud!


Han IJpma vertelt over de pulsvisserij

In de Wieringer Courant doet Han IJpma van de WR244 uitgebreid zijn verhaal over de pulsvisserij. Han is de tweede Oeverse schipper die met elektriciteit vist.


Den Oever omgetoverd tot viswalhalla tijdens vijfde Vistival

Het havendorpje Den Oever verandert aankomende zaterdag in een walhalla voor visliefhebbers. Op 19 juli vindt voor de vijfde keer hét culinaire visevenement van Noord-Holland plaats.


'Aanlandplicht zorgt voor ecologische problemen'

Er dreigt een ecologische ramp te ontstaan als vissers al hun bijvangst naar de wal mee moeten nemen. Daarvoor waarschuwen Schotse onderzoekers.


Kwallenplaag kwelt vissers

Een heuse kwallenplaag in de Noordzee kwelt vissers uit Den Oever. Vooral de garnalenvissers hebben last van de kwallenkolonie die zich voor de Nederlandse kust bevindt.


Wolhandkrabben uit Den Oever worden wereldreizigers

Wouter Klootwijk van het bekende televisieprogramma De Wilde Keuken heeft een nieuwe goudmijn in Den Oever ontdekt! Samen met Oeverse vissers haalt hij waardevolle wolhandkrabben uit het IJsselmeer.