logo1
kabeljauw

Nieuws

test1 test2 test3 test1 test2 test3 test3

Flora- en Visserijdagen: Vis, varen en feesten

Een gratis écht vers visje proeven of altijd al eens mee willen varen op een échte vissersboot? Dat kan! Tijdens de feestdagen kunnen vissermannen namelijk alles vertellen over de vissen, de garnalen, de mosselen, het schip, de netten en het woeste leven op zee. Tja, daarbij hoort natuurlijk een kleine proeverij.

Dit jaar staat in het dorp het thema 'romantiek' centraal. De romantiek van de oude gebruiken uit de visserij en wat je daar heden ten dage nog van terug ziet. Naast de kermis is de bloementent dit jaar uitbundiger dan ooit. 

Op de haven van de 'Hoofdstad van de ZeeVerse Vis' staat de langoustine dit jaar in de schijnwerpers. De kleine kreeftjes worden door veel Oeverse vissermannen bevist, maar zijn vooral in zuidelijker landen een delicatesse. Hoog tijd om daar verandering in te brengen, want de langoutines zijn niet te versmaden. Wie het niet gelooft: de lekkernij is tijdens de festiviteiten gratis te proeven!

Wie gewoon lekker wil slenteren langs de vele kraampjes die in en rond de visafslag zijn geplaatst, is natuurlijk ook van harte welkom. In diezelfde afslag is tevens een grote vis-showtafel neergezet. Daarop zijn talloze soorten vissen tentoongesteld. Vooral kinderen kijken hun ogen uit!

Het complete programma is te vinden op www.visserijdagen.nl