logo1
kabeljauw

Nieuws

test1 test2 test3 test1 test2 test3 test3

Zaterdag: leren garnalenpellen en vis fileren!

DEN OEVER - Heeft u zaterdag een paar uurtjes over? Dan in de Hoofdstad van de Zeeverse Vis, op de wekelijkse vismarkt, een cursus vis fileren of garnalenpellen worden gevolgd!

Van 9.00 tot circa 12 uur is er weer een visfileer workshop. Dus heeft u altijd al eens de fijne kneepjes van het schoonmaken willen leren? Wilt u graag thuis uw vis schoonmaken? Meld u dan aan voor de workshop! Naast de nodige kennis gaat u ook met een tas schoongemaakte vis naar huis!

Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om gezellig met de hele familie…..garnalen te gaan pellen,
Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om beide activiteiten te ondernemen. Bij de ZeeVerse Vismarkt is eveneens weer een breed scala aan verse vis, maar probeer ook eens de gerookte ponen en paling van Frank Minnema en Gerbrand Smid (VisViaVrienden). De Oeverse garnaal: het lekkerst van allemaal!

Naast de ZeeVerse Vismarkt kan er natuurlijk ook gegeten worden bij restaurant De Basalt en wordt er verse haring gesneden bij Viscentre en Viskiosk 't Wad. Ook Mark en Michel Mosk staan in hun Viskiosk klaar met heerlijke ZeeVerse Vis. Net als bij 't Wad heerlijk gebakken en gekruid. 

Han Ypma verkoopt vanaf zijn schip zijn net aangevoerde vangst en wie geen tijd of zin heeft om garnalen zelf te pellen kan de garnalen van de WR181 kopen. Deze worden in Nederland machinaal gepeld en zijn zodoende niet van de handgepelde garnalen te onderscheiden! 

Wie toch liever gezellig met het hele gezin aan de keukentafel pelt kan gebruikmaken van de actie van de ZeeVerse Vismarkt: drie kilo ongepelde garnalen voor maar 20 euro! Wie liever de garnalen zelf vangt kan aan boord stappen van De Groot Recreatie, eveneens in Den Oever!


Het Nederlands Visbureau besteedt deze maand veel aandacht aan de Hollandse garnalen. Wist u bijvoorbeeld dat garnalen altijd als mannetje geboren worden maar na 2 jaar van geslacht veranderen? En dat een garnalenwijfje twee tot drie keer per jaar eitjes legt, soms tot 25.000 per keer? Meer van deze leuke weetjes en informatie vindt u op www.hollandsegarnaal.nl, net als veel heerlijke recepten.