logo1
kabeljauw

Nieuws

test1 test2 test3 test1 test2 test3 test3

Flora- en Visserijdagen in teken van de Oeverse garnaal

Vrijdagavond 21 augustus om 19.30 uur zal de opening van de Flora- en Visserijdagen plaatsvinden bij de dijkdoorgang op de haven. Net als in 1962 worden de Flora- en Visserijdagen geopend met de terugkomst van de WR60 in de haven.

Een gratis écht vers visje proeven of altijd al eens mee willen varen op een échte vissersboot? Dat kan. Maandag 24 augustus zullen honderden kilo's gebakken schol worden uitgedeeld. Diezelfde dag is er de Vlootschouw.

Tijdens de feestdagen kunnen vissers alles vertellen over de vissen, garnalen, mosselen, schepen, netten en het woeste leven op zee. Op maandag 24 augustus kan vanaf 11.00 uur gratis op de rijkelijk versierde schepen worden meegevaren.

Op het haventerrein is van alles te leren over de garnaal. De economie in Den Oever draait voor een groot deel op de aanvoer van dit kleine zeediertje: de garnalenvloot uit Den Oever is de grootste van Europa. De garnaal is een ware delicatesse en wordt over de hele wereld gegeten.

Wie gewoon lekker wil slenteren langs de vele kraampjes die in en rond de visafslag zijn geplaatst, is natuurlijk ook van harte welkom. In diezelfde afslag is tevens een grote vis-showtafel neergezet. Daarop zijn talloze soorten vissen uit binnen- en buitenwateren tentoongesteld. Vooral kinderen kijken hun ogen uit!

Het complete programma is te vinden op www.visserijdagen.nl