logo1
kabeljauw

Viscentre 't Wad vernieuwd

test1 test2 test3 test1 test2 test3 test3

Viscentre 't Wad vernieuwd

DEN OEVER, 06-01-2016
Wie binnenkomt in het geheel vernieuwde Viscentre 't Wad kijkt zijn ogen uit. Nieuwe vitrines, nieuwe pannen, nieuwe vloeren, nieuwe stoelen. Werkelijk álles is vervangen, maar de succesformule blijft hetzelfde.

Mede-eigenaar Aart Schouten loopt tevreden door het nagelnieuwe viscentre, dat haar tien jarig bestaan in maart nog vierde. ,,We zijn acht weken dicht geweest en hebben he grondig aangepakt", lacht de Oeverse visspecialist, die de deuren van zijn zaak vanaf 28 december weer zeven dagen per week open heeft.

't Wad werd groot met de perfecte visgerechten van sublieme kwaliteit die ook nog eens betaalbaar zijn. ,,Die formule houden we er zeker in, maar we breiden het assortiment ook nog uit. Zo maken we vanaf nu elke dag een verse garnalensoep van echte Oeverse garnalen. Ook maken we broodjes met beleg. Je kunt straks een heerlijk bolletje met huisgemaakte salades krijgen. We serveren na de opening ook wokgerechten."

In het nagelnieuwe interieur is veel aandacht voor detail, maar de klant staat nog steeds centraal. In de vitrine wordt de vis die wordt gebakken ook uitgestald, zodat de klant kan zien wat hij eet. Naast het kopen van verse vis zijn uiteraard ook de broodjes haring, zalm en gebakken kibbeling, garnalenkroket of lekkerbek volop verkrijgbaar. ,,Uit heel het land komen mensen naar Den Oever toe voor onze vis. De afgelopen jaren zijn we alleen maar gegroeid. Door de drukte waren onze dertig zitplaatsen al snel bezet. Nu hebben we ruim honderd zitplekken en kunnen we ook een ruimte afsluiten, bijvoorbeeld voor een vergadering."

In de sfeervolle ruimte, met uitzicht op de haven, worden de gasten op hun wenken bediend. ,,We houden van puur en echt. Alles moet van topkwaliteit zijn, anders doen we het niet. De aardappels komen uit de Wieringermeerpolder en worden hier voor- en afgebakken. We weten wat we in huis hebben. Zélfs de kruidenmix die we over de gebakken vis strooien is een eigen, beproefd recept. Onze gasten verwachten een goede kwaliteit. Wij bieden dat. En die kwaliteit is constant. Hier geen Aziatische kweekvis, nee, het meest biologische en gezonde visje komt uit onze wateren. Dagelijks kopen we verse vis. Alleen door de vis zelf te kopen en te verwerken weet je dat je topkwaliteit in huis hebt." 

 

www.viscentrehetwad.nl