logo1
kabeljauw

Flora en Visserijdagen Den Oever

test1 test2 test3 test1 test2 test3 test3

Flora en Visserijdagen Den Oever

Hoe het begon
De stichting Vlootschouw Commissie Den Oever houdt zich al sinds 1959 bezig met de promotie van de visserij op het voormalig eiland Wieringen. In de loop der jaren is hier ook de promotie voor het eiland zelf een steeds grotere rol in gaan spelen.

Het idee ontstond toen een aantal aantal Wieringer vissers in Zeeland waren en daar de vlaggetjesdag meemaakten “dit moeten wij ook hebben!” was hun oordeel. Zo vond in 1959 de eerste vlootschouw plaats waar het publiek gratis met de versierde kotters mee kon varen over de prachtige Waddenzee. Een uniek gebeuren!

Ons visitekaartje
De Flora- en visserijdagen in Den Oever onderscheiden zich van soortgelijke evenementen door het feit dat het publiek nergens voor hoeft te betalen! Dit wordt mogelijk gemaakt door sponsors en de Wieringer vissers. Op deze manier is het voor iedereen makkelijk toegankelijk om vis te proeven, of dat nu op maandag  de gebakken schol of garnalen  zijn die uitgedeeld worden of dat mensen kunnen genieten van het lekkers bereidt tijdens de kookdemonstratie op de zondag. Er is voor ieder wat wils en op deze manier hopen wij het grote publiek kennis te laten maken met het lekkers dat de zee te bieden heeft.

 

Tijdens de feesten op de haven gaat het natuurlijk niet alleen over eten. Er is van alles te zien! Er worden jaarlijks allerlei demonstraties gegeven zoals klompen maken, knopen en splitsen maar ook scheepskaarsen maken, het publiek kan hier zelf aan meedoen. Wie gewoon lekker wil slenteren langs de vele kraampjes die in en rond de visafslag zijn geplaatst, is natuurlijk ook van harte welkom. In diezelfde afslag is elk jaar een grote vis-showtafel neergezet. Hierop liggen talloze soorten vissen uitgestald. Vooral kinderen kijken hun ogen uit! 
 
Den Oever heeft tijdens de Flora- en Visserijdagen nog veel meer te bieden. Een rondje langs de vele kermisattracties, een kijkje in de bloementent en onder het genot van een biertje een harinkje naar binnen schuiven; het kan allemaal. Misschien zien we u komend jaar ook? U bent uitgenodigd!Al met al kun je rustig concluderen dat tijdens de visserijdagen de vlag uitgaat op Wieringen en we op die manier een prachtig visitekaartje afgeven.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen:
A.C. Vooijs
Zwinstraat 58
1779 BH Den Oever
t. 06 14 558 061

www.visserijdagen.nl