logo1
kabeljauw

Vis via vrienden

test1 test2 test3 test1 test2 test3 test3

Vis via vrienden

Vis op traditionele wijze ambachtelijk gerookt.

Vis Via Vrienden is opgericht door twee jonge ondernemers die het leuk vinden om mensen voor te lichten en tevreden te stellen met een lekker visje. Op de site visviavrienden.nl kunt u online vis bestellen en tevens kunt u recepten en informatie over de meest gangbare soorten vinden.

De vissers van Den Oever vissen op verschillende soorten vis, schelp en schaaldieren. De belangrijkste soorten zijn: Garnalen en Langoustine's, daarnaast heb je de tongenvisserij, mosselvisserij en nettenvisserij. De Wieringer vloot is uitgerust voor kleinschalige visserij, de kotters zijn in verhouding niet groot in vergelijking met andere havens.

Kleinere kotters betekend minder brandstof verbruik en kortere trekken. Dat is beter want zo blijft de vis niet langer dan nodig in het net en dus is de vis minder beschadigd. De vissers van Den Oever houden ook rekening met de natuur door middel van in kuit-zieke periodes een andere visserij te kiezen. Dat is mogelijk omdat veel schepen multifunctioneel zijn, zij kunnen bijvoorbeeld op Garnalen vissen, op platvis/rondvis vissen of op Langoustines vissen. Zo heb je ten alle tijde het beste van het beste en een verantwoorde visserij.

Vanaf april t/m december zorgen wij elke zaterdagochtend van 09:00 tot 12:00 op het haventerrein naast de Visafslag van Den Oever voor vers gerookte vis. Verder treft u ons door het jaar heen aan op verschillende markten, fairs en braderieën in hoofdzakelijk de Kop van Noord-Holland en West-Friesland. Ook kunnen wij uw personeelsfeest, uw verjaardag of bruiloft opluisteren met een rooksessie ter plaatse.

Meer informatie: t 06 43 119 820

www.visviavrienden.nl