logo1
kabeljauw

Visafslag Hollands Noorden

test1 test2 test3 test1 test2 test3 test3

Visafslag Hollands Noorden

De visafslag van Den Oever is een bedrijf met een grote historie. Sinds 1949 heeft de visafslag een prominente plaats op het haventerrein, die in de jaren 80 en 90 verder uitgebreid en gemoderniseerd is. Sinds een aantal jaar vormt de visafslag Den Oever samen met de zusterafslag Den Helder/Texel Visafslag Hollands Noorden. 


 

Visafslag Hollands Noorden
Er zijn ongeveer 60 vissersschepen met WR op de kop. Daarvan vist meer dan de helft op garnalen, circa 10 schepen op Langoustines en vis, circa 10 schepen op zoetwatervis en een gedeelte daarvan vissen recreatief. Daarnaast zijn er ook nog schepen van buiten Wieringen (WR) die bij de visafslag van Den Oever lossen. Wekelijks worden er tussen de 40.000 en 100.000 kilo garnalen gelost, gezeefd en verder getransporteerd naar de garnalengroothandels. 
 
Direct uit het schip
De verse vis, garnalen en langoustines wordt direct uit het schip aan onze eigen steigers gelost. Dat gebeurt door onze vakkundige heftruckchauffeurs, die gebruik maken van het modernste materieel. De vis is daardoor zeer snel in de gekoelde gebouwen van de visafslag. Indien gewenst kan het gehele losproces door medewerkers van de coöperatieve visafslag worden uitgevoerd.

Sorteren
Onze medewerkers sorteren de vangsten efficiënt en onder zeer hygiënische condities. Alle platvis wordt handmatig gesorteerd. Na het afwegen komt de vis in hygiënische kratten voor het vervolg van het logistieke proces. Tijdens het sorteren wordt de vis gekeurd door medewerkers van het Productschap Vis en daarna aan de kopers aangeboden.
 
Veilen 
Alle gegevens van de gesorteerde vis worden in ons computersysteem ingevoerd. De veilklok is via het Pefa Systeem aan het internet verbonden. Dit systeem verbindt via het internet ook kopers wereldwijd met onze veilig. Dit  Zo zijn alle kopers goed op de hoogte van het aanbod aan ZeeVerse Vis. De prijsbepaling gebeurt via de veilklok. Kopers ter plekke en kopers thuis, waar ook ter wereld, kunnen de vis van hun gading tegen de  juiste prijs aankopen.

 

Meer informatie:
Het Nieuwe Diep 27b
1781 AD Den Helder

t 0223 62 35 34
f 0223 62 20 74