logo1
kabeljauw

Partners

test1 test2 test3 test1 test2 test3 test3

Het Wieringer kookboek

Het Wieringer Kookboek is een afscheidsgeschenk van het gemeentebestuur aan de Wieringer bevolking. Het kookboek is ook te koop en de opbrengst hiervan komt ten goede aan het Vispromotiefonds. Het is een leuk en gevarieerd boek geworden met recepten van Wieringers.

Door de toenemende belangstelling voor vergeten groenten en streekproducten, worden oude recepten en gewoontes hervonden. Variaties op vis van de eigen afslag en vlees van Wieringer vee, tot pure groenten geteeld in Wieringer grond. Enkele van de recepten zijn de Oeverse vissoep van Arie de Visser, Wieringer snert van Bert Klein, Waddenzeesalade van Henk Cornelissen, sakmeel van Peter de Weert, Wieringer bonen met spek van Ep de Vries, skot woal van Jan van der Wal, romig vispotje van Patrick Kort, zoute bonen met peer van Marietje Boersen-Bron en poepekòòl van Cees Bakker.

Met het Wieringer Kookboek laat Wieringen zien wat het nog meer in huis heeft op het gebied van eten en drinken, zowel traditioneel, biologisch als vegetarisch.

Maar bovenal (h)eerlijk!

Het kookboek is te koop voor € 19.95 Het is te verkrijgen op de ZeeVerse Vismarkt en zeer binnenkort ook via deze website.